Каталог товарів
+38 (050) 912-79-69
Наша адреса
м. Луцьк, вул. Набережна, 4А
Телефони
Графік роботи
  • Пн-Пт: з 10.00 до 18.00
  • Сб., Нд.: вихідні
E-mail
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Легка випічка на швидку руку

Легка випічка на швидку руку

Буває, що гості вже на порозі, а в хаті – хоч кулю гони, ні крихти смачненького. Або просто хочеться чимось потішити рідних, але возитися на кухні цілий день – то не твій варіант. Ось тут і приходить на поміч легка випічка на швидку руку! Це коли ти за пів годинки замісив, запік – і вуаля, на столі пахучі кексики чи пиріг, від якого всі в захваті.

Така випічка – це не тільки про швидкість, а ще й про простоту. Не треба бути шеф-кухарем, щоб спекти щось смачне. Інгредієнти зазвичай є в кожній хаті, а кондитерський інвентар – це пара мисок і ложка. Ну, і духовка, звісно, куди ж без неї! 

Переваги швидкої випічки

  • Економія часу. Більшість рецептів – це 10-15 хвилин на підготовку і 20-30 хвилин у духовці.
  • Мінімум інгредієнтів. Борошно, яйця, цукор – і ти вже готовий творити.
  • Універсальність. Підходить для сніданку, перекусу чи навіть святкового столу.
  • Веселощі. Пекти разом із дітлахами чи друзями – це завжди прикол!

Який кондитерський інвентар потрібен?

Щоб пекти швидко і без нервів, треба мати під рукою кілька простих речей. Не переживай, нічого супердорогого чи професійного тут не треба. Ось кондитерський інвентар для легкої випічки на швидку руку, який ти можеш купити в магазині Arento:

  • Миски для замішування. Пара мисок різного розміру – для тіста, крему чи начинки.
  • Вінчик або ложка. Для змішування інгредієнтів. Якщо є міксер – ще краще, але й без нього впораєшся.
  • Форми для випікання. Силіконові формочки для кексів, кругла форма для пирогів чи просто деко.
  • Пергаментний папір. Щоб нічого не прилипло до дека.
  • Лопатка. Зручно розрівнювати тісто чи діставати випічку.
  • Сито. Якщо хочеш просіяти борошно, щоб тісто було пухкішим.
  • Мірний стакан і ложки. Щоб не гратися з вагами.

Якщо ти вже замахнувся на щось крутіше, можеш додати кондитерський мішок для прикрашання чи термометр для духовки. Але для швидкої випічки це вже забаганки, чесно кажучи. 

ТОП-3 рецепти легкої випічки на швидку руку

1. Кекси на кефірі

Ці кекси – справжній порятунок, коли треба щось на швиденьке. Пухкі, м’які, а інгредієнти точно є в твоєму холодильнику.

Інгредієнти (на 12 кексів):

  • 1 склянка кефіру
  • 2 склянки борошна
  • 1 яйце
  • 0,5 склянки цукру
  • 1 ч. л. соди
  • 3 ст. л. олії
  • Жменя родзинок чи горіхів (за бажанням)

Як готувати:

  1. Змішай кефір із содою, дай постояти 5 хвилин.
  2. Додай яйце, цукор, олію, перемішай.
  3. Всип борошно, розмішай до однорідності. Якщо хочеш, додай родзинки.
  4. Розлий тісто по формочках (заповнюй на 2/3).
  5. Печи при 180°C 20-25 хвилин.

Фішка: Посип готові кекси цукровою пудрою – виглядатимуть, як із кондитерської!

2. Яблучний пиріг-шарлотка

Шарлотка – це класика, яку люблять усі. Готується швидше, ніж ти встигнеш заварити чай.

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна
  • 3-4 яблука
  • 1 ч. л. розпушувача
  • Щіпка кориці (за бажанням)

Як готувати:

  1. Збий яйця з цукром до піни.
  2. Додай борошно і розпушувач, акуратно перемішай.
  3. Поріж яблука на шматочки, виклади у змащену форму.
  4. Залий яблука тістом.
  5. Печи при 180°C 30-35 хвилин.

Порада: Якщо хочеш, щоб пиріг був соковитішим, додай до яблук трішки лимонного соку.

3. Сирне печиво за 15 хвилин

Це печиво – просто знахідка для тих, хто любить сирну випічку. Хрустке зовні, м’яке всередині.

Інгредієнти:

  • 200 г сиру (будь-якої жирності)
  • 100 г вершкового масла
  • 1,5 склянки борошна
  • 0,5 склянки цукру
  • 1 ч. л. розпушувача

Як готувати:

  1. Розітри сир із цукром і м’яким маслом.
  2. Додай борошно і розпушувач, заміси м’яке тісто.
  3. Розкатай тісто в пласт (0,5 см), виріж печиво формочками.
  4. Виклади на деко з пергаментом.
  5. Печи при 200°C 10-12 хвилин.

Фішка: Перед випіканням посип печиво цукром або корицею – буде ще пахучіше!

Як зробити випічку ще швидшою?

Щоб твоя легка випічка на швидку руку була справді блискавичною, тримай кілька лайфхаків:

  • Готуй інгредієнти заздалегідь. Тримай борошно, цукор і яйця в легкому доступі.
  • Використовуй мікрохвильовку. Деякі кекси можна пекти в мікрохвильці за 3-5 хвилин.
  • Заморожуй тісто. Наприклад, сирне тісто для печива можна зробити наперед і зберігати в морозилці.
  • Не бійся готових сумішей. Є класні суміші для кексів – просто додай яйце і молоко.

Які інгредієнти завжди мати вдома?

Щоб бути готовим до спонтанної випічки, тримай у коморі такий набір:

  • Борошно (пшеничне, можна трохи вівсяного для дієтичних рецептів).
  • Цукор (або мед, якщо хочеш здоровіший варіант).
  • Яйця – основа більшості рецептів.
  • Кефір, молоко чи йогурт – для пухкості тіста.
  • Олія чи вершкове масло – для смаку і текстури.
  • Розпушувач і сода – щоб випічка піднялася.
  • Сухофрукти, горіхи, шоколад – для смаколиків.

Як залучити дітлахів до випічки?

Пекти з дітьми – це не тільки весело, а ще й корисно: малюки вчаться готувати й тішаться, коли виходить смакота. Ось як зробити процес прикольним:

  1. Дай їм прості завдання: змішувати тісто, вирізати печиво чи посипати цукром.
  2. Використовуй яскраві формочки – зірочки, сердечка чи тваринки.
  3. Зроби випічку “своєю”: нехай діти виберуть начинку чи прикраси.

Поради для новачків у випічці

Якщо ти тільки починаєш пекти, не бійся експериментувати! Ось кілька порад, щоб усе вийшло:

  • Дотримуйся пропорцій. У випічці важливо не переборщити з борошном чи рідиною.
  • Перевіряй духовку. У всіх вона пече по-різному, тож стеж за часом.
  • Не відкривай дверцята духовки перші 15 хвилин, щоб тісто не “впало”.
  • Починай із простого. Кекси чи печиво – ідеальний старт.

Легка випічка на швидку руку – це твій квиток у світ смачних і простих десертів, які можна готувати хоч щодня! З нашими рецептами кексів, шарлотки чи сирного печива ти завжди будеш готовий до несподіваних гостей чи просто сімейного чаювання. А з правильним кондитерським інвентарем процес стане ще швидшим і приємнішим.